Alice van Ommen
In mijn kindertijd ben ik misbruikt door een zwager, ik voelde me als kind niet serieus genomen en het duurde heel wat jaren voor ik mijn ervaringen écht serieus nam. Het fijne aan stichting voor Ons, vind ik, dat het ontstaan is rondom lotgenoten. We staan allemaal dicht bij de ervaringen, het maakt niet uit wie je bent, of je het zelf hebt meegemaakt of degene naast je. We zijn er voor elkaar, we herkennen en erkennen elkaars verhalen. Nemen elkaar in elk geval serieus.
Mijn doel is om uiteindelijk via de juiste manier van kennisoverdracht mensen bewust te maken van de problemen rondom seksueel misbruik. Ondersteunend, informatief en preventief.
Emily Simons
Ik ben Emily Simons; een lotgenoot en ambassadeur van stichting voor Ons. Wat mij aanspreekt aan de stichting is dat elke lotgenoot welkom is en het niet uitmaakt onder welke noemer je ervaring valt.
Het doel is taboes doorbreken en elkaar ondersteunen. Erkenning en herkenning is erg belangrijk. Ik heb zelf ervaring met mishandeling, misbruik en verkrachting. Misbruik binnen de organisatie van Jehovah’s Getuigen, maar ook ervaringen die daar buiten vallen.
Gabrielle Jansen
Mijn naam is Gabrielle Jansen. Met trots mag ik mededelen dat ik ambassadeur ben van de Stichting Voor Ons. Ik draag deze stichting een warm hart toe omdat ze met hun doelstelling vooral mensen met elkaar willen verbinden en ondersteunen. Mensen die slachtoffer zijn, of zijn geweest van seksueel misbruik, mishandeling of verkrachting. De naam “voor ons” is daarom ook heel toepasselijk. Ik ben iemand die op zoek gaat naar verbindingen, bruggen wil bouwen waardoor je elkaar kunt versterken en daarmee anderen nog beter kunt helpen daar waar nodig is.
Ik lijd aan CPTSS. De complexe vorm van de welbekende Post Traumatische Stress Stoornis. Ik heb een getraumatiseerde jeugd gehad en de gevolgen hiervan zijn heel groot. Toch heb ik de kracht gevonden om iets wat negatief is geweest om te zetten in iets positiefs. Ik heb inmiddels een missie met de naam: Decreased Innocence. Daarmee zet ik CPTSS op de kaart in Nederland. Ik ben aan het werk als ervaringsdeskundige en geef gastlessen op scholen en voor instanties. Wil je graag meer weten over deze missie?
Peter Spekking
Ik ben Peter Spekking ambassadeur en tevens trotse vader van 2 zoons die uit huis zijn geplaatst door wsg en jeugdzorg. Mijn doel is om taboe te doorbreken over kinderen die uit huis worden geplaatst en waarbij ouder(s) hun kind niet meer mogen zien. Ik vind dat kinderen zoveel mogelijk bij hun eigen ouders op moeten groeien met eerlijke begeleiding en niet zoals jeugdzorg en william schrikker groep werken.
Omdat elke lotgenoot welkom is op de lotgenotenbijeenkomsten dus ook ouders of grootouders en er over alles gepraat kan worden probeer ik met mijn ervaringen als lotgenoot en vader de stichting en lotgenoten te ondersteunen.
Amber Hall
Na eerst 23 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de reguliere (jeugd) hulpverlening besloot ik mij, vanwege mijn persoonlijke ervaringen met Ptss binnen mijn gezin, te specialiseren in; toxische stress, trauma en Ptss en heb ik In-Unity opgericht.
Door de prachtige mensen die op mijn pad kwamen heb ik me verder gespecialiseerd in institutionele traumatisering, een (eco)systemische benadering van trauma en school gerelateerd trauma. De traumatische gebeurtenis(sen) kunnen we niet meer weghalen maar het is mijn missie om de mogelijke gevolgen ervan te helpen voorkomen/ helen door kennis en bewustwording te bieden aan de mensen zelf. Autonomie, Verbinding en Respect zijn voor mij het allerbelangrijkste! Stichting voor Ons zit in mijn hart en ik ben trots hieraan bij te mogen dragen.
Damy Heezen
Geboren en getogen in omgeving Rotterdam heb ik vanaf de straat mezelf weten op te klimmen als trainer / coach en directeur waarbij maatschappelijke vraagstukken zoals “moeilijke” jeugd, criminaliteit, werkloosheid en verbeteringen in het bedrijfsleven mij altijd bezig hebben gehouden.
Door mijn diversiteit aan interesses heb ik veel ervaringen en een groot netwerk opgebouwd en uiteindelijk mijn Indonesische wortels gevolgd waardoor ik nu al ruim 4 jaar in Jakarta werk en woon. Hier in Indonesië ondersteun ik, mede als ambassadeur van stichting voor Ons, projecten die de positie van kinderen verbeteren en taboes doorbreken.
Jack van Diesen
Ik ben Jack van Diesen een Lotgenoot/Deskundige en ambassadeur van stichting voor Ons. Wat mij aanspreekt bij Stichting voor ons is de openheid waar mee wij elkaar helpen ongeacht leeftijd, geslacht of religie.
Mijn doel is het doorbreken van het taboe seksueel misbruik, Mishandeling, Geweld in welke vorm dan ook, maar bij mijn kun je ook terecht als je wat in vertrouwen kwijt wilt. Ik zoek altijd de juiste oplossing voor een ieder. Verbinden is mijn motto binnen de Stichting Voor Ons
Eric Donk
Als onafhankelijk cameraman probeer ik misstanden vast te leggen en mensen samen te brengen om problemen aan te pakken en wetgeving te verbeteren. Ik kom hierdoor regelmatig in aanraking met slachtoffers van kindermisbruik en jeugdzorg. Door de gesprekken met slachtoffers is mij duidelijk geworden hoe groot het probleem is. Door deze ervaringen via mijn camera te delen hoop ik dat er meer erkenning komt maar vooral dat het duidelijk wordt waar de problemen zitten en er samen een vuist tegen gemaakt kan worden.
We leven helaas nog altijd niet in een perfecte wereld, maar door dit soort verhalen openlijk in beeld te brengen kunnen we op zijn minst aantonen waar de problemen zitten en het bewustzijn hier over vergroten. Ik hoop dat we samen er voor kunnen zorgen dat er echte veranderingen tot stand blijven komen en probeer ook als ambassadeur van stichting voor Ons hierin een meerwaarde te zijn.
Annette van der Knaap
Als chemicus ben ik gefascineerd door de mechanismen van fysieke (on)gezondheid als gevolg van jeugdervaringen. De chemie van het lichaam is deels een weerslag van dat wat je vanaf je jongste jaren meemaakt en er valt soms een last van mensen af als ze dit inzicht krijgen.
De ACE-studie (Adverse Childhood Experiences) toonde voor het eerst het verband aan tussen nadelige jeugdervaringen zoals mishandeling en seksueel misbruik, en een grotere kans op chronische ziekten zoals hart en vaatziekten en allerlei kankers. Later werd ontdekt dat ook het gemis aan positieve aandacht (dus verwaarlozing en psychische mishandeling) leidt tot verstrekkende gevolgen voor de rest van het leven zowel fysiek als mentaal. Het begrip van deze mechanismen, die lopen via het stress-systeem, leidt vaak tot meer grip op jezelf en geeft handvatten hoe je van de rest van je leven toch nog weer iets moois kunt maken. Ik zie het als een mooie taak om deze kennis met lotgenoten en professionals in het onderwijs en de zorg te delen.
Drs Annette van der Knaap
Chantal Moella
Ik ben Chantal Moella, een lotgenoot en ambassadeur van stichting voor Ons. Ik heb zelf ervaringen met mishandeling, geestelijke verwaarlozing en misbruik en ben grotendeels opgegroeid in een pleeggezin en instellingen.
Wat mij aanspreekt aan de stichting is het werk, de kracht en verbinding met elkaar en dat elke lotgenoot welkom is. Het maakt niet uit welke achtergrond je in je verleden hebt. Het doel is samen taboes doorbreken door het kenbaar te maken. Erkenning, herkenning, acceptatie en steun is erg belangrijk om samen op te bouwen en te delen.