Verkrachting
Kindermisbruik - mishandeling
Seksueel kindermisbruik
Mishandeling

Veelgestelde vragen over Stichting voor Ons

In der loop der jaren, hebben wij aardig wat vragen gehad van mensen. Om het makkelijk te maken, hebben wij de meest gestelde vragen opgenomen in de onderstaande lijst. Staat uw vraag er niet bij schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Dat is zeker veilig. Wij werken met een beveiligde HTTPS verbinding, zodat al u verzonden data (privé gegevens), versleuteld worden verzonden.

Wij delen nooit informatie met andere. Je privé gegevens worden alleen doorgegeven, als je daar zelf toestemming voor hebt gegeven (bijvoorbeeld naar een advocaat of medici).

Binnen de stichting zijn er maar een beperkt aantal personen die de mails kunnen lezen en bewaken continue de veiligheid daarvan.

Nee wij hebben er voor gekozen dit soort acties niet te doen, de reden hiervoor is dat mensen misschien teksten gaan schrijven die wij als stichting nooit zouden zeggen/schrijven.

Tevens zijn er regels verbonden aan het flyeren, als mensen gaan flyeren zonder ons medeweten, dan kan het zomaar zijn dat wij daar verantwoordelijk voor worden gehouden. Aangezien wij de rekening niet willen ontvangen, zijn wij daar dus duidelijk in. Als wij een actie organiseren zullen wij dat vooraf aangeven op onze website en sociale media kanalen.

Wij bewandelen ook hele andere wegen om onze doelstellingen te bereiken.

Ja dat kan zeker, neem dan even contact met ons op om gezamenlijk de mogelijkheden te bekijken.

Wij doen geen demonstraties organiseren omdat wij andere wegen bewandelen om onze doelstellingen te bereiken. Wij geven sommige demonstraties wel extra aandacht, omdat wij blij zijn als er aandacht is voor seksueel misbruik en of verkrachting.

Ja. je kan misbruik bij ons melden, wij zullen waar het kan je steunen en naar de juiste instanties verwijzen voor verdere hulp.

Ondanks mogelijke gevoelens van schuld en schaamte, is het verstandig om iemand in vertrouwen te nemen en te vertellen wat jou is aangedaan. Door erover te praten kunnen emoties een uitweg vinden en kan wat er gebeurd is lichter worden voor je. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je ouders, broer of zus, een goede vriend of een docent. Ook wanneer het misbruik nog plaatsvindt, is het raadzaam het aan iemand te vertellen. Het misbruik kan alleen stoppen, wanneer je erover vertelt. Heb je niemand in je directe omgeving aan wie je jouw verhaal toevertrouwt? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.