Verkrachting
Kindermisbruik - mishandeling
Seksueel kindermisbruik
Mishandeling

Wij hebben verschillende samenwerkingspartners 

Onze partners hebben ongeveer dezelfde raakvlakken als Stichting voor Ons, samen hopen wij seksueel kindermisbruik, mishandeling en verkrachting te verminderen. Door op de logo’s te klikken kunt u de website van onze partners bekijken.

Stichting Strijd tegen Misbruik

Stichting Strijd Tegen Misbruik

Zet zich in voor slachtoffers van seksueel misbruik. Zij ondersteunen slachtoffers en naasten voor een onbezorgde dag in deze moeilijk tijd en geven hulp en ondersteuning waar het mogelijk is. Momenteel zijn wij in 8 verschillende landen actief

Stichting Marieke Seegers

Stichting Marieke Seegers

Wij willen voorkomen dat er nog meer slachtoffers komen, dit door kleine kinderen te vertellen wat er allemaal mis is in deze grote soms boze wereld.

Lotgenoten Seksueel Geweld

Lotgenoten Seksueel Geweld

Lotgenoten Seksueel Geweld (LSG) is een online platform voor vrouwen én mannen in Nederland en België die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik of seksueel geweld. Op LSG vind je veel informatie en kun je in contact komen met lotgenoten.

Stichting Seksueel geweld 

Stichting Seksueel geweld

Wij zijn lotgenoten, ouders en partners en wij staan andere mede-lotgenoten geheel vrijwillig bij in hun hulpvraag met mogelijk advies. Deze website is voor en door lotgenoten. Het lezen van het forum kan een stimulans geven om ook eens een kijkje te nemen op de chatrooms, welke onderverdeeld zijn in slachtoffers algemeen, ouders/partners en mannelijke slachtoffers.

Nederland Heelt

Nederland Heelt

NEDERLAND HEELT is een GRATIS digitaal platform met openbare maar ook ‘besloten’ fora die lotgenoten de ruimte bieden om hun verhaal binnen een veilige besloten omgeving te delen met anderen zonder dat de buitenwereld mee kan lezen.

Ben jij slachtoffer, maar heb je er uit angst of schaamte nooit over durven spreken? Neem dan eens geheel vrijblijvend een kijkje op het forum:

Global Changemakers Network

Global Changemakers Network

Global Change Makers Network is een onafhankelijke internationale organisatie zonder partijbezit.

Onze missie is om mensen in staat te stellen zich goed te voelen en een positieve sociale verandering te stimuleren. We bieden vaardigheden om waarde toe te voegen voor projecten voor sociaal welzijn voor een betere planeet.

World Economic Summit

World Economic Summit

Het Summit is waar wereldwijde leiders, veranderaars, beïnvloeders en campagnevoerders samenkomen om te verbinden, betrokken te zijn, samen te werken, oplossingen aan te pakken en te plannen voor huidige en opkomende kritieke uitdagingen.

Mentaal Helpt

Mentaal Helpt

Psycho-Sociaal Counselor en Seksuoloog, met veel levenservaring en een frisse blik. Door mijn eigen levenservaringen heb ik veel gezien van angst-stoornissen, depressies en problemen met zelf-acceptie en seksualiteit. Dat wil ik graag verhelpen. Bij Mentaal Helpt, wil ik jouw helpen met problemen zoals sociale angsten, depressies of niet lekker in je vel zitten, en uitvogelen en accepteren wie je bent.

Samen op weg naar jouw ‘Mental Health’ met Mentaal Helpt!

In-Unity

In-Unity

Gespecialiseerd in institutionele traumatisering, een (eco)systemische benadering van trauma en school gerelateerd trauma. De traumatische gebeurtenis(sen) kunnen we niet meer weghalen maar het is mijn missie om de mogelijke gevolgen ervan te helpen voorkomen/ helen door kennis en bewustwording te bieden aan de mensen zelf.

Plan Angel

Plan Angel

Plan Angel is een mensenrechtenorganisatie gericht op het bij elkaar brengen van familieleden die elkaar uit het oog zijn verloren, door adoptie. Naast het daadwerkelijk bij elkaar brengen van familieleden vindt Plan Angel het belangrijk dat mensen zich gesteund en begrepen voelen en zich bewust zijn van hun rechten en mogelijkheden. Sinds haar oprichting heeft Plan Angel diverse projecten opgestart met deze twee pijlers als basis

BACA Nederland

BACA Nederland

Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.) bestaat met de bedoeling een veiliger omgeving te realiseren voor misbruikte en mishandelde kinderen. Wij bestaan uit een grote groep bikers die kinderen de kracht wil geven niet bang te zijn voor de wereld waarin ze leven. Wij staan klaar om onze beschadigde vrienden te ondersteunen door ze te betrekken bij een bestaande verenigde wereldwijde organisatie. Wij werken samen met lokale en landelijke groepen en instanties die al kinderen beschermen.

JVB

JVB

We willen dat het huidige geweld, zoals repressie en de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen in de Jeugdhulp stopt en toekomstig geweld wordt voorkomen.
We willen dat een nieuwe Jeugdwet daadwerkelijke garanties en waarborgen schept in haar bepalingen m.b.t. de veiligheid voor de kinderen en jongeren die vallen onder de Jeugdhulp, dat door die bepalingen het geweld daadwerkelijk stopt en voorkomen wordt.

Stichting Jeugdzorgslachtoffers

Stichting jeugdzorg slachtoffers

Jeugdzorg Slachtoffers Nederland, is een stichting voor en door lotgenoten. Wij willen verbondenheid creëren en ruimte bieden voor herkenning en erkenning. Wij organiseren verschillende activiteiten voor lotgenoten en waar mogelijk bieden wij hulp en steun of gaan wij samen op zoek naar mogelijkheden voor passende hulp en steun.

Platform HOPE

Platform HOPE

Wij, tien afgestudeerde, studerende, getrainde en/of anderzijds professioneel gevestigde ervaringsdeskundigen die zelf als minderjarige of jongvolwassene in de prostitutie hebben gewerkt, zetten onze persoonlijke ervaringskennis in ten behoeve van slachtoffers van seksuele kinderuitbuiting. Van binnenuit voelen wij volledig waar het in deze om draait. Op verschillende wijzen kan Platform HOPE een waardevolle bijdrage leveren binnen de Nederlandse samenleving.

Stichting open mind 

Stichting open mind

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Een belangrijke taak is hier weggelegd voor de overheid, maar zij is logischerwijs niet in staat om al deze mensen te traceren en te ondersteunen. Open mind bundelt daarom haar krachten met het programma GHNT (Geweld Hoort Nergens Thuis) en haar regionale partners om de samenleving op te roepen mee te helpen de ‘cirkel van geweld’ te doorbreken.

Samen één Gorinchem

Samen één Gorinchem

Bij Samen één gaat het om een gezamenlijk, georganiseerd initiatief van burgers. Het doel is het inzetten van de krachten en talenten van burgers voor het realiseren van veranderingen in hun eigen omgeving. Dit gebeurt door het verbeteren van de leefbaarheid van een wijk of dorp, het vernieuwen van het aanbod van zorg en welzijn of het stimuleren van het meedoen aan de samenleving van mensen zonder en met een beperking.

St. zwerfjongeren Apeldoorn

Stichting zwerfjongeren Apeldoorn

Wij bereiken zo’n 120 jongeren in Apeldoorn. Vaak jongeren die uit complexe situaties komen, en die te maken hebben gehad met een zeer onveilige thuissituatie. Denk aan mishandeling, seksueel misbruik of ouders die niet voor hun kinderen kunnen zorgen omdat ze verslaafd zijn of psychische problemen hebben.

Meisjes van de goede herder

Meisjes van de goede herder

Tussen 1860 en 1978 verrichtten zeker 15.000 meisjes en vrouwen in Nederland dwangarbeid in wasserijen en naaiateliers van de zusters in Tilburg, Zoeterwoude, Almelo en Velp. Zij deden dit hele dagen en onder erbarmelijke omstandigheden. En hoewel de opdrachten voor werk kwam vanuit bedrijven van buitenaf hebben de meisjes daar nooit voor betaald gekregen.

Clubhuis Tiel

Clubhuis Tiel

Clubhuis Tiel is een Stichting dat er voor bewoners en van bewoners van Tiel is. Leuke evenementen en activiteiten worden regelmatig georganiseerd.